Saat Magika bersama TWB

Assalamualaikum semua..

Hari ni sy nak cerita sket tentang group Spa yang sy join sekarang ni.. The Walking Beauty Project (TWB)


I’ll presenting to you.. TWBπŸ’



The Walking Beauty (TWB) ditubuhkan pada 2015..




Saya salah seorang diantara ahli yang terawal join.. Masa tu, kami hanya belajar satu course sahaja iaitu Facial Treatment..






Yang saya betul2 berminat nak join TWB ni sebab saya tahu konsep bisnes spa ni untuk membantu wanita yg mahu membina spa mereka sendiri tanpa kedai dengan modal yg sangat rendah.. Mereka boleh menjalankan bisnes spa melalui "homespa" dirumah sahaja atau pun "mobile spa" spa bergerak (pergi ke rumah customer).


Like a simple & fun business for women.. 


Wanita seperti surirumah, pelajar universiti, yg masih mencari pekerjaan tetap,yg ingin membantu keluarga mencari side income mahupun untuk diri sendiri dan yg bekerjaya boleh juga join.


Ilmu spa yg dipelajari membolehkan sesiapa yg menyertainya memperoleh income setiap hari bukan sahaja dari 1 sumber, malah dari 4 penjuru income! Tak percaya kan? Tapi kena percaya! 😊 2 in 1 bisnes..




Yes, it’s proven! 

Sy sendiri pernah dpt 4 penjuru income ni.. Alhamdulillah sy kini salah seorang trainer TWB..

Bermula dari buat homespa & mobile spa sahaja.. Saya boleh rolling duit tabung spa utk tambah peralatan spa seperti sauna.. Alhamdulillah pernah capai RM1k sebulan hanya dengan servis facial sahaja. Tu belum tambah dgn income dari penjuru lain.. 

It’s all about group support! 

Group support ni sangat2 membantu.. Bantu dari segi marketing, skill servis,etc.. Walaupun duduk jauh dari founder, still dapat sokongan terbaik.. Alhamdulillah 😊

Salah satu faktor yang saya enjoy join TWB ni, salah satunya TWB Annual trip Overseas!
Yeahh!!!

As a reward jugalah.. Penat2 buat bisnes, founder pun offer sesiapa je ahli yg nak join trip yg sy panggil “Percutian mewah dengan affordable budget” 😁


Antara trip yang TWB anjurkan: 

2015- Melbourne, Australia 
2016- Perth, Australia 
2017- Maldives 🏝(September)
2018- ParisπŸ—Ό(In shaa Allah on December) 😊

Haa.. teruja tak? 😁

Actually, sy dah pernah join 2 kali trip TWB ni.. 

Perth 2016 & Maldives 2017

Perth
Trip 4 hari 3 malam..
Haa, trip ni saya guna duit tabung spa sy tau..Berbaloi juga penat lelah buat spa.. hehe 😜 
Sy share sket la pic trip tu ya😁













 
Masa tu pergi time winter.. So, memang best gila laa.. hehehe 😊

Ok then, MALDIVES 

Trip selama 4 hari 3 malam juga..
Walaupun panas lit lit, kami tetap maintain pose 😜


























Maldives was an amazing place! Subhanallah.. Sangat indah! Laut sangat biru, air jernih, view cantik..

Disebalik trip2 ni, apa yg sy dapat pelajari ialah “Percaya dengan kemampuan diri sendiri”. Cabar diri untuk capai sesuatu yg kita nak. Conquer your fear! Macam mana sy takut nak naik banana boat,sebab sy tau mesti kena jatuh kat tengah laut tuπŸ˜… 2x juga jatuh tu.. hehehe

Dan.. macam mana sy 1st time snorkelling kat laut dalam lautan Hindi tu. πŸ˜‚ Nak terjun dari boat pun takut.. Nak terjun pun bersorak! Kawan2 support. Haha πŸ˜‚ Tapi sy cuba beranikan diri.. akhirnya, berjaya snorkelling sepuas2 nya..weeeehuuu

Yang paling best,trip ni juga telah mengeratkan silaturahim sesama kami.. Semua yang join trip ni sangat close each other.. Walaupun baru kenal masa kat airport time Depature.. Amazing kan? 😍 I love u all TWBians!! 🌹


Founder TWB juga buat macam2 aktiviti untuk team spa ni.. Selalu buat gathering untuk ahli2, sambil makan2, berkumpul, sambil coaching bisnes.. Salah satu  event TWB seperti Youth Party TWB baru2 ini di Avani Sepang Goldcoast Resort.. 















Wow sangat kan? All white🌷
Disamping produk Youth Complex yg premium ni.. Salah satu product yg ada dalam pakej spa TWB.. Seriously bertambah awesome servis spa TWB dengan adanya Youth! 


Pic ni masa pelancaran Baby Shaklee set di HQ Shaklee.. Sempena mempromosikan Pakej Baby Spa TWB.. 


And the most memorable moments, selepas 2 tahun penglibatan sy dalam TWB, sy dapat membuka kedai spa sy sendiri di Beranang πŸ€—Alhamdulillah..








Let me tell you..
Bisness Mobile Spa #TWB adalah bisnes yg ada masa depan. 

Ianya bukan bisnes Spa semata2, percayalah!

TWB is beyond Mobile Spa, it's beyond Business. 

It's a "Build To Last" Business! Business yg boleh diwariskan kepada anak cucu keturunan kita ... 

Ianya bukan bisnes Biasa2, ianya bisnes Luar Biasa! Disamping tu, kesihatan ahli2 TWB pun terjaga. Alhamdulillah makin cun diorang ni tau! 😍😍

Sebab itu, sangat rugi sekiranya you all sudah jalankan bisnes Mobile Spa tapi anda gerak sendirian. “If u wanna go fast,go alone..BUT if u wanna go far, go TOGETHER”

It means, we need support each other.. Sebab kadang2 kita berjaya pun disebabkan atas bantuan/ pertolongan orang lain atau group.. It’s really true!

You all perlu join team #TWB agar terus sustain dlm bisnes yg anda PASSION

Because, we are “Beauty with Brain” πŸ’–πŸŒΉ

Inilah Saat MAGIKA saya bersama TWB!!



So, jom la join sy dalam team TWB.. Pakej Training Spa terbaru dah release tau! Nak tau lebih lanjut, contact sy😊

In shaa Allah next post, sy terangkan mengenai Pakej Spa TWB yg terbaru.. April 2018

P/s: Pakej Spa terbaru ni lagi awesone tau.. Complete berbanding pakej sebelum2 ni.. Lepas training dah boleh terus run spa! 😍

Puan Ayuni❤️
FB: Syaz Ayuni
FB page: La Casa Beauty Spa
Whatsapp:
πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

I’m a certified Trainer & member of The Walking Beauty 


Comments

  1. Kak Yuni yang hebat πŸ’ͺπŸ’ͺ insyaAllah, nanti say pun join aktiviti2 TWB πŸ˜‰ tak jumpa lagi kak yuni depan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi EE! Ee pn hebat jgk! Keep going dear.. In shaa Allah one day kita dpt jumpa jgk ya😘

      Delete

Post a comment

Popular Posts